Fietsen en Wandelen


Fietsen in de Nationaalparkregio MeinWegFietsen in de Nationaalparkregio MeinWeg

Mijn weg naar vrije tijd, ontspanning en natuurbeleving

Er is geen natuurregio die zo geschikt is voor fietsen en wandelen als de Meinweg. De mens heeft sinds eeuwen zijn stempel gedrukt op dit cultuurlandschap met zijn unieke terrassenlandschap, verscholen tussen twee waterlopen, en de gebieden eromheen. Het gebied wordt doorsneden door de Nederlands-Duitse grens en ligt er als een groene brug overheen. Tweederde van het oppervlak van de regio met nationale parken aan Nederlandse zijde bestaat uit bossen. Ook aan Duitse zijde vormen bossen het grootste gedeelte. Een mooi contrast daarmee en tegelijkertijd een aanvulling vormt het heidelandschap dat in de loop van de eeuwen door mensenhand ontstond. Daarbij had het landschap nooit slechts één eigenaar.
Uitgangspunten van de tochten die u kunt ondernemen, zijn aan Nederlandse zijde de gemeentes Roermond en Roerdalen, aan Duitse zijde Wegberg en Wassenberg. U zult snel vaststellen dat deze gemeentes gastvrijheid hoog in hun vaandel hebben. Net als de Meinweg zelf zijn de gemeentes bij al hun gemeenschappelijkheid erg verschillend en een bezoek waard.
U zult er echter snel achter komen dat u vooral uw eigen en heel persoonlijke Meinweg zult vinden. U zult cultuurhistorisch en ecologisch interessante ontdekkingen doen. U zult deze schitterende regio niet alleen van zijn aantrekkelijke romantische en idyllische kanten leren kennen, maar ook als de actieve vrijetijdsregio met ontelbare mogelijkheden. Beweeglijk leven, een rijk cultureel aanbod en tegelijkertijd de rust van de natuur zullen van uw persoonlijke Meinweg een onvergetelijke belevenis maken.


ActiviteitenDownload